Szárítás - tolnaifa

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Favédelem



A faanyag egy biológiai „termék”, ezért minden egyes
darab különbözik a másiktól, egyedi, akárcsak az egyes
emberek.
• A faanyag jellegzetességei, a zsugorodás, az egyenes
rostúság, repedékenység, nedvességtartalom, szöveti
szabálytalanságok, megjelenés, illat, stb.
• Amennyiben egy jellemző túlzottan hangsúlyos, akkor
bizonyos célokra alkalmatlanná válhat a faanyagunk
• Az egyik legfontosabb ilyen jellemző a faanyag
nedvességtartalma. A nem megfelelő nedvességtartalom
az egyik legsúlyosabb szárítási hiba.
• A nedvességtartalom változása fahibákkal kombinálva
fokozottan ronthatja a faanyag minőségét (pl. nyomott fa,
ferde rostlefutás).

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz